5 Eylül 2012 Çarşamba

Et

Gıda ürünlerinde sahtekarlık sınır tanımazken etsahtekarları, kıymada at-eşek eti karıştırma hilesinin yanına, bütün olarak alınan ete uygun yeni bir hileli yöntem geliştirdi. Etin ağırlığı, kimyasallarla enjekte edilen suyla yüzde 30’a kadar artırılıyor. 1 kilogram diye alınan etpişirilince, suyu buharlaşıyor ve büzüşüyor. Vatan'ın haberine göre tavaya konan koca et, çözüldükten ve piştikten sonra küçücük kalıyor

Yoğurtta ve peynirde su tutucu özelliği olan jelatin ve nişasta kullanımının ortaya çıkmasından sonraette de hızla yayılan yeni bir dolandırıcılık türü ortaya çıktı. Özellikle piyasa fiyatının altında etsatanların ete enjeksiyonla su katarak etin ağırlığını yüzde 30’a kadar artırdıkları belirlendi.

Habertürk.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sultan papağan ....sultan parrot